KATEGORİLER
Sepetiniz

1000 Güzel Kitap Gravür - Harita - Fotoğraf - Efemera

1000 Güzel Kitap Gravür - Harita - Fotoğraf - Efemera
0,00TL
Vergiler Hariç: 0,00TL
Sorarsaniz herkesin bir koleksiyonu var. Hatta çocukluga inip pul koleksiyonundan bile övgüyle bahsetmek isteyenler var. Tabii haklilar da; 60’ 70’li yillarda çogu anne-baba çocuklarinin entelektüel duygulari olsun diye bir sagduyuya sahipti. Simdiki gibi iyi bir futbolcu yetistirsem degil, kendine ve çevresine yararli bir birey yetistirmek ti basari... Hiç bilmeyen pul koleksiyonculuguna baslatiyordu merhametine birakilmislari… Belki de safça, dünyadaki o son iki pulu bularak, birini yakip paha biçilmez tek pula sahip olmalarini umuyorlardi. –istatistik bilmiyorlardi. Hâlbuki koleksiyonculugun hedefi sadece biriktirmek degil, biriktirirken ögrenmek ve kültür seviyeni farkli bir zevk egrisinde yükseltmektir. Pulu aliyorlardi ancak pulun üzerindeki “Adamin, seklin, sehrin” ne oldugunu ögrenebilecekleri kitaplari-metotlari vermiyorlardi.
O günlerde pul biriktirenler hep pisman, kitap alanlar mutlu. Çünkü kitap alanlar sadece kitap biriktirmediler. Ayni zamanda dünyanin zamanini satin aldilar, kisa süreler içinde nasil uzun yasanacagini ögrendiler. Onlar bilgi ve insan biriktirdiler.
Ancak kitaplar alinganlardir. Sürekli pohpohlanmak isterler. Alakadar olunmadiginda yipranir, önce bir kutu içine girer sonra hamur olacaklari günü beklerler. Sadece bekçilerini degil insanligi terk ederler. Sahiplerini sevmis mutlu olanlardan bir kismini bu müzayedemizde sizlere sunuyoruz. Bu eserlerin birçogu nadirlikte Mamutlarla yarismak üzere… 500 seneye yakin yaslarda olanlar da var, 50 senelik kelebek hayati yasamis olanlar da… ama bir gerçek var ki hepsi saygiyla sevilmis, az bulunur ve iyi kondisyonda…
Ufkunuz açik olsun, vesselam.
Kpt. Turgay Erol

Ürün Adı: 1000 Güzel Kitap Gravür - Harita - Fotoğraf - Efemera
Ürün Kodu: 9789944264532
Yazar:
Basım Yılı: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 328
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Çevirmen: