KATEGORİLER
Sepetiniz

1915 Yazıları

1915 Yazıları
FİYAT
63,55TL
Vergiler Hariç: 63,55TL

Ermeni meselesiyle ilgili yaptigi çalismalarla dikkat çeken Taner Akçam,
1915 Yazilari’nda bir araya getirilen makalelerinde çözümsüzlük girdabinda sürüklenen sorunu degisik yönleriyle ele aliyor. 1915 hakkindaki en basit dogrulari karartmak için gösterilen çabalari gözler önüne seren; ilgili kisi ve kurumlarin tarihsel gerçekleri nasil çarpittiklarini, belgeler üzerinde tahrifata varan oynamalar yaptiklarini ortaya koyan Akçam, var oldugunu ileri sürdügü “inkâr endüstrisi” ile hesaplasiyor. Türkiye’de soykirim konusunda mevcut eksik bilgilenmelerin ve yanlisliklarin giderilmesine önemli bir katki saglayan bu kitaptaki makaleler, Türk-Ermeni iliskilerinin normallesmesi yolunda atilmasi gereken adimlara da isaret ederek iki halkin kardeslik ve dostluk temelinde bir arada yasamalari yolunda ufuk açiyor.
Türk tarihçiligi ve belge kullanma gelenegi konusunda yapilacak tartismalara da katki sunan 1915 Yazilari, konuyla ilgili kapsayici ve karsilastirmali arastirma biçimiyle, Türkiye’de genel olarak hem siyasetçilerde hem akademisyenlerde egemen olan yalnizca ve esas olarak “Osmanli arsiv belgelerine güvenmek” tutumunun ne kadar dogru oldugunu da sorguluyor.
Tüm bunlarin yani sira “soykirim” kavramini uluslararasi hukuk baglaminda gözden geçiren ve Uluslararasi Ceza Mahkemeleri kararlari isiginda degerlendiren Akçam, sadece Türk diplomasisinin içine düstügü açmazlari degil “soykirim”in ne olup ne olmadigini da inceliyor.
Geçmisi inkâr etmek yerine, anlamayi tercih edenler için önemli bir çalisma.

Ürün Adı: 1915 Yazıları
Ürün Kodu: 9789750507281
Yazar: Taner Akçam
Basım Yılı: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 384
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Çevirmen: