KATEGORİLER
Sepetiniz

2016 Ajanda: Oyunlar

2016 Ajanda: Oyunlar
FİYAT
14,21TL
Vergiler Hariç: 14,21TL
Her yil bir tema çerçevesinde Türkçe, Ingilizce, Ermenice olmak üzere 3 dilde hazirlanan Hrant Dink Vakfi 2016 Ajandasi’nin bu yilki konusu “Oyunlar”. Ajandada her haftaya “oyun” kavramini farkli açilardan ele alan metinler ve görseller eslik ediyor. “Oyunlar” ajandasi unuttugumuz veya hiç unutamadigimiz farkli dönemlerin çocuk oyunlarini hatirlamakla kalmayip toplumsal birçok olay ile oyunlarin nasil iliskilendigini anlatiyor, sanattan siyasete, tarihten toplumsal cinsiyete pek çok konu içeriyor.  Teknolojik cihazlarin ajandalarin yerini aldigi günümüzde Hrant Dink Vakfi ajandasi, içerdigi konular, ufuk açici ve bilgilendirici içerigi ile okuyucularin ilgisini çekmektedir.
Sunus metni:
“Önde gelen kültür tarihçilerinden Johan Huizinga, 1938’de yayimladigi ‘Homo Ludens: Oyunun Toplumsal Islevi Üzerine Bir Deneme’ baslikli çalismasinda insana dair yepyeni bir tanim ortaya atti. Tüm bir medeniyet tarihinden damitilmis iki ‘insan tanimi’nin, Homo Sapiens (düsünen/akilli insan) ve Homo Faber’in (üreten/yapan insan) yanina üçüncü bir ‘insan’i, Homo Ludens’i yani oyun oynayan / oyuncu insani ekledi.
Bazen bir çocuk, bazen bir dans, bazen de bir söz kiliginda karsimiza çikiverir oyun. En çok öne çikan özelligi, oyuncunun kendi iradesiyle katilmayi seçtigi ve son verdigi bir aktivite olmasidir. Bu yönüyle, özgürlük vadeden, oyuncularini da oynamak suretiyle özgürlestiren bir nitelige sahiptir.
Oyuncu insan, düsünen insandir ayni zamanda. Oyunun temelinde hem kendi sinirlarini, hem de karsisindakinin, rakibinin sinirlarini zorlamak oldugunu bilir. Bu yönüyle oyun, insanin insani anlayabilme çabasindaki en barisçil araçlardan biridir. Öte yandan, oyuncu insan, yapan/üreten insandir da. Ürettigi, oyun oynarken karsisindakiyle kurdugu görünmez bag, birliktir. Oyuncularin oyun kurallari dahilinde birbirlerinin hak ve özgürlüklerine saygi duymayi basarabildikleri bu etkilesim âni, bir anlamiyla toplumsal hak ve özgürlüklerin tesisi için ihtiyaç duyulan güce de ilham kaynagi olur.
Peki ya en büyük özgürlük oyunu olan demokrasi? Sahip oldugumuz tüm kazanma istegine, tüm hirsa ve tutkuya karsin kurallarin içinde kalmayi basarmak, oyunu önde götürüyor olsak dahi oyundaki her rakip için esit özgürlük alaninin olusturulmasini saglamak, bir diger deyisle, oyunbozanlik yapmamak... Hakkiyla oynayabildigimizi söyleyebiliyor muyuz?
Öyleyse, bunu söyleyebilecegimiz güne kadar, oyunbozanlara inat, oyuna devam...”

Ürün Adı: 2016 Ajanda: Oyunlar
Ürün Kodu: 9786056601118
Yazar: Kolektif
Basım Yılı: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 272
Kağıt Cinsi: 1. Hamur
Çevirmen: